We zijn zelf het medicijn

Je hersenen willen prikkels

Hersenen blijven fit als ze regelmatig getraind worden. Ze moeten aan het werk blijven om gezond te blijven. Door nieuwe dingen te doen en te zien, iets te leren, een hobby te hebben maar ook door vrienden te zien. Een sudoku of een kruiswoordraadsel houdt de hersenen ook fit. Afwisseling is belangrijk. Doe wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt!

Luister of maak muziek

Muziek prikkelt de hersenen. Ooit overwogen om zelf een muziekinstrument te gaan bespelen? Wist je dat er heel veel (ook gratis!) online muziek-cursussen zijn? Van zang tot gitaar tot blokfluit. Ook op Youtube zijn talloze instructiefilms te vinden, ook van jouw favoriete muziek. Dus pak de gitaar en tokkelen maar!
Luister je liever naar muziek dan het zelf te spelen? Gelukkig worden er steeds meer muziekvoorstellingen ook thuis in de huiskamer via radio of scherm gespeeld. Laat je verrassen door de muziek. De juiste muziek raakt altijd!

Bezoek het museum

Musea bezoeken is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Veel musea hebben nu “virtuele tours”. Vanaf de bank kun je rondlopen door een museum via je beeldscherm. De schilderijen, oude voorwerpen en andere schatten zijn aan te klikken om beter te bekijken of meer over te leren. Kijk eens bij de vele musea in de regio en in ons land. 

Luister naar een lezing

Er zijn veel digitale lezingen over hoe je je hersenen gezond kunt houden. Je kunt deze lezingen gratis thuis volgen, op elk gewenst moment.
Digitale informatiebijeenkomsten terugkijken-we zijn zelf het medicijn.

Ga naar de Website voor meer informatie !

 

 

 

Meer informatie

Kijk ook eens op : 
Hoe eet je gezond ?
Hoe beweeg je regelmatig?
Fit op jouw manier!

Snel ontdekken welke activiteiten er zijn:
Ga gelijk naar de activiteitenlijst!

De GGD West-Brabant is samen met regionale dementienetwerken initiatiefnemer van deze campagne. 

Neem contact op voor meer informatie :

E   Email naar preventie GGD
W  Website Gezonde Hersenen
F   Facebook Roosendaal FIT