Humanitas voor de buur

Wil je iets betekenen voor je buurvrouw, oom, vriendin of andere naaste, maar weet je niet hoe? Met de challenges van ‘Humanitas voor de buur’ helpt Humanitas je op weg.

Al meer dan 75 jaar helpen de vrijwilligers van Humanitas mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen, waardoor zij de toekomst weer met vertrouwen tegemoetzien. Met Humanitas voor de buur gaat Vereniging Humanitas deze kennis en ervaring nu delen met iedereen die iets wil betekenen voor een ander. Het lijkt zo makkelijk, iemand helpen, maar soms is juist de eerste stap moeilijk te zetten. En wat is eigenlijk een goede tweede stap? En wanneer wordt het bemoeizorg in plaats van steun? 

Humanitas voor de buur 
Wie zich aanmeldt voor de challenges van Humanitas voor de buur, ontvangt dagelijks een mail met inzichten en korte opdrachten om direct mee aan de slag te gaan.

Vijf dagen lang ontvang je één opdracht in je mail. Je leert:

  • Iets voor iemand betekenen, zonder te redden
  • De verschillende rollen van de reddersdriehoek herkennen
  • Vier tips om de redder in jezelf te stoppen

De opdrachten kosten weinig tijd. Ze zijn no-nonsense en speciaal gemaakt voor iedereen die de redder in zichzelf wil stoppen. De challenges starten op 19 september. Aanmelden voor de challenges kan hier.

Meer informatie

Contactgegevens

W Aanmelden voor de challenges